søndag den 15. januar 2012

Lækre chokoladeboller.

Min store dreng og jeg er stor fan af chokoladeboller, og denne går man ikke galt i byen med. De er lækre og luftige :)

18-20 stk.



Ingredienser;
50 gram gær
2 dl. mælk
100 gram smør
2 æg
50 gram sukker
½ tsk. salt
Ca. 550 gram mel
100 gram hakket chokolade
1 æg til pensling



Fremgangsmåde;
Smuldr gæren i en skål. Varm mælk og smør op i en gryde, til væsken er lillefingervarm.
Væsken tilsættes gæren og røres godt ud. Tilsæt herefter sukker, salt og æg.
Rør melen i lidt af gangen og bagefter gøres det samme med den hakkede chokolade.
Ælt dejen og lad den hæve et lunt sted i ca. 30 min.
Form dejen til boller og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 30 min. Pensl dem med æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 200grader i ca. 10 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar