mandag den 19. november 2012

Luksus lagkage.

Denne opskrift er super til en kage der skal beklædes med fondant, men SKAL dog lige huske at smøre kanten op med smørcreme, da fondanten ellers vil smelte.
Ellers kan man lave en luksus lagkage pyntet med marcipan, flødeskum, bær eller andet.




På første dagen laver man lagkagebunde.


Ingredienser;
½ vanilje stang
65 gram sukker
100 gram æggeblommer
100 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
200 gram æggehvider



Fremgangsmåde;
Pisk kornene fra vaniljestangen sammen med sukker og æggeblommer til en tyk æggesnaps. Bland mel og bagepulver og sigt det ned i æggesnapsen. Rør det forsigtigt sammen.
Pisk æggehviderne stive og vend det derefter forsigtigt i dejen. Stop med det samme dejen er ensartet. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir, stryg den så den er lige tyk over det hele.
Bag den i en forvarmet ovn 190grader i ca. 8 minutter, den skal være let gylden. Lad bunden køle af et par minutter. Tag derefter et nyt stykke bagepapir, drys lidt sukker derpå. Vend den letafkølede bund ned på bagepapiret, oversiden på den bagte bund nu ligger på sukkeret. Befri bunden for det bagepair den er bagt på ved at hive det forsigtigt af.



Når de er afkølet helt, pakkes de i en pose.



På anden dagen laver man de cremer man vil have i. Herhjemme er vi vilde med hvid toblerone creme og hindbærmouse.


Ingredienser;
400 gram hvid toblerone
1 pose frosne hindbær
2 x ½ liter fløde
3 husblas



Fremgangsmåde;
Tobleronecreme
Kog fløden forsigtigt op ved middel varme imens du kommer chokolden i i små afbrækkede stykker. Rør jævnligt, da det ellers vil brænde på. Når chokoladen er smeltet hældes cremen i en skål beklædt med film og stilles på køl til næste dag.

Hindbærmouse
Læg husblassen i blød i koldt vand. Hindbærerne skal have et opkog i en gryde til de er smeltet, da de er fyldt med jord bakterier. Når det er gjort hældes det i en skål, og husblas tilsættes under omrøring.
Beklædes med film og stilles på køl til næste dag.



På tredje dagen skal kagen samles
Skær lagkagebundene ud til ønsket størrelse og form.
Pisk tobleronecremen op til skum.
Tilsæt ½ liter fløde til hindbærgeleen og pisk til skum.
Saml kagen og læg skiftevis med fyldet.
(Det er også nu du smører op med smørcreme, hvis kagen skal beklædes med fondant)
Stilles på køl uden tildækning.





På fjerde dagen pyntes der







Ingen kommentarer:

Send en kommentar