lørdag den 22. april 2017

Toffifee Kage

Den er vildt lækker, men man spiser sjældent mere end et stykke, da det er en meget tung kage.


Ingredienser til kagen;
3 æg
3 spsk. koldt vand
100 gram sukker
100 gram hvedemel
15 gram kakaopulver
1 tsk. kaffe
10 gram bagepulver


Ingredienser til cremen;
250 gram mørk chokolade
200 gram nougat
7 ½ dl. fløde
100 gram hasselnødder


Pynt;
Toffifee


Fremgangsmåde;
Start med cremen
Bring fløden i kog ved svag varme. Imens hakkes chokoladen fint og nougaten skæres i små tern. Kom dette i en skål og den varme fløde hældes over. Rør indtil chokoladen/nougaten er smeltet og cremen er fin.
Hæld herefter cremen i en beholder med en bred overflade - Dette gør at cremen nedkøler hurtigere.
Cremen sættes på køl, gerne 3-4 timer - Det er vigtigt, at den er køleskabskold, når du skal bruge den.


Kagen
Start med at dele æggene i blommer og hvider.
Hviderne og det kolde vand piskes stiv. Når skummet er stiv, tilsættes sukkeret lidt af gangen under piskning. Æggeblommerne røres nu i et af gangen.


I en anden skål blandes mel, kakao, kaffe, bagepulver. Dettes blandes i æggeblandingen og vendes forsigtigt rundt.


Dejen kommes i en smurt eller beklædt bageform (24 cm i diameter).
Den bages nu ved 175 grader i ca. 20-25 minutter.
Kagen stilles nu til afkøling.


Cremen kommes i en skål og piskes let.
Den kolde kage deles nu i to - En top og bund.
Bunden ligges på det ønskede serveringsfad og halvdelen af cremen fordeles. Toppen ligges ovenpå cremen og det sidste cremen fordeles nu på top og sider af kagen.
Pyntes med hakkede hasselnødder og toffifee.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar