lørdag den 22. april 2017

Chokoladekage med karamel

En vildt lækker kaloriebombe.


Ingredienser til kagen;
4 æg
6 dl. sukker
1½ tsk. vaniljesukker
175 gram smør
3 dl. hvedemel
8 spsk. kakao
½ tsk. bagepulver


Ingredienser til karamelfyld;
1 dåse kondenseret mælk
80 gram smør
80 gram brun farin
1 tsk. salt


Fremgangsmåde;
Lav først kagedejen.
Smelt smørret og rør alle ingredienserne sammen.
Hæld 2/3 af dejen i en form beklædt med bagepapir. Gem resten af dejen.
Bag kagen ved 175 grader i ca. 30-35 minutter - Til dejen har sat sig.


Imens kagen er i ovnen skal du lave karamelfyldet.
Kom smør, kondenseret mælk, farin og salt i en gryde.
Varm blandingen op til kogepunktet under omrøring og lad den stå 15-20 minutter under omrøring til sukkeret er opløst og karamellen er blevet tyk og lysebrun.
Hæld karamellen over kagen og fordel den jævnt. Fordel resten af kagedejen ovenpå karamellen.
Bag nu kagen færdig i 35-45 minutter til kagen er fast.
Lad kagen køle af og skær den ud i de ønskede størrelser.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar