onsdag den 18. januar 2012

Kransekage.

Det her er bare en gude opskrift på kransekage, de er SÅ lækre! De holder højest et døgn herhjemme, så er de alle spist. Så PAS PÅ, de er vanedannede! :)

Ca. 30 stk.



Ingredienser til kransekagemasse;
500 gram ren rå marcipan
150 gram flormelis
40 gram past. æggehvider



Fremgangsmåde;
Hele massen æltes godt sammen til den er fin og ensartet.
Pakkes ind i en pose og stilles på køl, gerne til næste dag.
Du ruller massen ud til den ønskede størrelse og stilles på en bageplade beklædt med bagepapir.
De bages ved 200grader i ca. 15 min (til de er gyldne!)
Derefter skal de køles godt af ved stuetemperatur inden man pynter med glasur.



Ingredienser til glasur;
Ca. 40 gram flormelis
15 gram past. æggehvider



Fremgangsmåde;
Glasuren piskes til den er hvid og luftig. (Glasuren er færdig, når den ikke flyder sammen når piskningen stoppes.)
Den færdige glasur kommes op i et cornet, (et kræmmerhus af bagepapir) eller man kan bruge en frysepose og klippe et lille bitte hul i hjørnet. Jeg er mest fan af posen, da jeg synes bagepapiret godt kan være lidt svært at styre.



Glasuren skal stivne inden man pakker det ind. Gerne ved stuetemperatur 1-2 timer.
TIP: Ønsker man en mere skinnende glaur, kan man tilsætte 1 tsk. eddike.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar