søndag den 13. maj 2012

Mormors Tunmousse

Jeg ESLKER bare tunmousse. Og denne opskrift er uden smør, fløde og alt det fede. Men det gør den bestemt ikke mindre lækker =)
Er vokset op med denne version og elsker den stadig :)

(rugbrødsform)



Ingredienser;
8 dåser tun i vand
3 dl. creme fraiche
4 husblas
1 potte dild
Saften fra 1½ citron
1 tsk. fint salt



Fremgangsmåde;
Tøm dåserne for vand og "mos" tunen én dåse af gangen i en dyb tallerken.
Tilsæt salt og det fintklippede dild og rør godt.
Tilsæt derefter creme fraichen og rør atter en gang.
Husblas stilles i blød i koldt vand i et par minutter. Put dem i en kop over vandbad og rør indtil det er opløst. Tilsæt citronsaften lidt af gangen under omrøring. Hæld det så i tunmoussen og rør godt.
Kom moussen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir. Stil direkte på køl under pres, gerne til næste dag. (Her blir der lagt en mælk og hvad jeg ellers lige har oveni)

Serveres med grønt, dressing, rejer og brød .. UHM!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar