søndag den 1. juli 2012

Chokoladekager med lys tobleronecreme.

Ikke nok med at de her kager ser lækre ud, de er også super lækre ud. Man kan jo pynte dem som man vil.



Ingredienser til kagen;
6 spsk. kakao
250 gram hvedemel
300 gram sukker
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
1 knsp. fint salt
2 æg
150 gram smør
2,5 dl. vand



Ingredienser til cremen;
1 hvid toblerone-bar
½ l. piskefløde



Fremgangsmåde;
Tobleronecreme
Laver gerne min creme dagen før.
Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Bræk chokoladen i stykker og smelt den i den lune fløde. Sættes på køl i en lukket beholder.



Kage
Sigt de tørre dele sammen. Kom æg, smeltet smør og vand i og pisk godt med en håndmixer/i en køkkenmaskine.
Dejen hældes i en form beklædt med bagepapir (ca. 23x33 cm).
Bages på næst nederste rille i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 30 minutter.

Lad kagen afkøle helt. Find et glas eller andet der passer til en portionstørrelse og anret dem på serveringsfadet.
Pisk cremen op til "skum" og kom det en i en fryse-/sprøjtepose.
Sprøjt lidt creme på hver kage og pynt dem som man vil. Jeg bruger bare et lækkert dansk jordbær på toppen! Vil man fx. lave en nissehue-kage, gør man som jeg har gjort på billedet og giver jordbæret en lille klat på toppen som kvast :)





Opbevares køligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar