onsdag den 3. oktober 2012

Genbrugsboller.

Super måde at få brugt sine rugbrødsrester på og de er gode :)
Mulighederne er mange.. Bag dem som boller, franskbrød, flutes eller noget helt andet.



Ingredienser;
150 gram tørt rugbrød
50 gram gær
1/2 tsk fint salt
Ca. 600 gram hvedemel
4 dl. Vand



Fremgangsmåde;
Rugbrødet smuldres i en skål og der tilsættes 2 dl. kogt vand og 2dl. koldt vand. Når det er lillefinger varmt tilsættes gæren og rør derefter.
Tilsæt salt og mel. Dejen skal give slip på hænderne, så hold øje med mel mængden.
Hæver til dobbelt størrelse. (ca 30 minutter)
Form dejen til boller og lad dem efterhæve ca 15 minutter.
Bages ved 200 grader i en forbarmet ovn i 15-20 minutter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar